Мої улюблені і просто незамінні рецепти, які мене не підводять, — готуємо смачну квашену капусту
Сьогодні хотілося б розповісти про декілька простих і смачні рецепти соління капусти в розсолі. Запропоновані у статті варіанти передбачають використання солі і цукру.
Корисні поради
Щоб що готується за пропонованими рецептами капуста була хрусткою і смачною, важливо враховувати деякі нюанси. Так, для процесу засолювання не підійде будь-який сорт капусти. Головки ранніх сортів не підійдуть, тому що в них міститься менша кількість цукру, а їх листя – ніжні. Так що готовий продукт з них виходить смачним і м’яким.
Ідеальний варіант для заготовок на зиму – середньостиглі сорти білокачанної капусти. Адже у них не тільки пружні качани, але і великий вміст цукру. Наприклад, можна використовувати такі сорти середньостиглої капусти, як Ринда або Подарунок.
Для отримання смачною хрусткою капусти потрібно використовувати відповідну капусту
Для засолювання рекомендується використовувати великі качани, у яких біле листя. У листі таких качанів міститься багато цукру, допомагає бродінню. Що стосується зелених качанів, вони не підійдуть для засолювання, так як у них немає необхідного для бродіння цукру.
Вибираючи капусту для засолювання, рекомендується спробувати овоч на смак. Він повинен бути соковитим і солодким. А також важливо враховувати, що у качанів не повинно бути ознак підмерзання.
Рецепти приготування
Квашена капуста може вживатися не тільки як салат. Її добре, наприклад, використовувати і як начинку для пиріжків. Заготовлювати її можна за наступними рецептами.
В ароматному пряному розсолі
Щоб приготувати квашену капусту в розсолі, крім білокачанної капусти і моркви потрібні такі інгредієнти:
- Запашний перець.
- Лаврове листя.
Щоб приготувати розсіл, потрібні цукор і сіль, які слід розчинити у воді. Приготувавши його, слід прибрати верхні листки з капусти і розрізати качан на кілька частин. Їх слід нашаткувати ножем на комбайні. Моркву потрібно натерти на тертці.
Змішавши капусту та моркву, слід перекласти суміш в чисту банку, утрамбувавши інгредієнти. Між шарами потрібно прокласти перець і лаврове листя.
Наливши в банку розсіл, щоб капуста їм була покрита повністю, необхідно прикрити банку кришкою, поставити в тарілку і дати постояти 2 дні. Готову квашену капусту слід відправити в холодильник.
Капуста швидкого маринування
Щоб приготувати капусту швидкого маринування, крім моркви і безпосередньо капусти потрібно вода, цукор і сіль.
А також знадобиться часник, оцет і олію. Ось рецепт приготування:
- Розрізаємо капусту навпіл і прибравши з неї качан, слід порізати її кубиками. Моркву треба нарізати тонкими кільцями, а часник – пластинками.
- Виклавши інгредієнти в банку, необхідно їх утрамбувати.
- Щоб приготувати розсіл, потрібно влити в каструлю воду і додати масло. А також за смаком додати цукор і сіль.
Вливши розсіл в банку з капустою, слід прикрити його кришкою і залишити остигати на столі на ніч. Далі, слід прибрати його в холодильник. Є страви можна, коли воно охолоне.